Wednesday, February 13, 2008

Muinasaeg mõtteis

Mytofesti lastetoa juhtimiseks plaane tehes on kogunenud erinevaid mõtteid. Savi mätsimise, toorikutest vilepillide, karjase pasuna või millegi sarnase lihtsa ja ajastukohase asja valmistamine. Väikestele leelod. Suuremad saaksid nukke teha ja muinasjutus nendega mängida. Pärjapunumine oleks ehk tüdrukutele huvitav.
Vajalik varustus on vaibad jm katted maha panemiseks, ka telgimaterjal, endale ja põnnidele ajastukohased rõivad, jalanõud. Puust, linasest, villast, jm mänguasjad- vahendid. Matid võiksid valmis olla, neil oleks hea peesitada. Aed peaks ka olema, millega telgiümbrus piirata. Jäi ka kokkulepe, et kel võimalus uurivad oma esivanematelt ja teistelt tuttavatelt vanaaja laste tegevuste kohta. Ehkki tegu on muinasajaga, siis usun, et ka 19 sajandi tegevused on palju paremad kui plastmassist autod.

Võimalike sponsorite jaoks tuleks paika panna nö esinduspakett, et kus ja mida oleme teinud, millised on meie tulevikuplaanid ja miks oleks kasulik meid toetada.
Kairit käis välja ka idee koostada projekt uute laatade korraldamise jaoks. Lubas sellega tegelema hakata.

Bussi idee on õhus ja seisab raamatupidaja kaasahaaramise taga, et saaks teha realistlikuid kalkulatsioone, üldse enamus asju kipub praegu selle taha seisma jääma, kas teile ei tundu?

Mänguasjade tegemiseks oleme ühel pühapäeval juba Piia ja Urmo juures kokku saanud ning seal sai tehtud nii mõnigi lihtsam puust mänguvahend. Plaanis on edaspidigi kokku saada ja siis võiks tegevust laiendada ka nö naistealadele. Peaasi, et oleks looduslik materjal. Kuidas oleks see pühapäev?

Liina on hetkel meie volitatud isik koolituse rindel ning hakkab peagi koostama äriplaani ja siis ei või me teda selles üksi jätta. Pakun välja järgmise teisipäeva kell pool viis kokkusaamiseks.