Friday, July 25, 2008

Särgi lõige ja kodukas

Hurraa, meil on uus ja ilus ja tasuta eliteci poolt tehtud kodukas, mis tuleb muidugi nüüd vajaliku infiga täita, aga ikkagi on ta olemas. Esmaspäeval peaks hakkama lünki täitma ;)
Aga, et särgi lõike saamine hullusti venib, siis joonistasin oma kõveriku käega midagi Kärdile, kel ka soov koos meiega tulla Mütokale ja seal vanade laulude lõõritamises kaasa lüüa.
siin siis on keretükk, kus üleval on esipool, kõrval üleval on varukatükk alguses, kus küljes veel kiiluosa, selle kõrval paremal on kiil juba külge õmmeldud ja all on särk nagu ta peaks välja nägema.
Särgile seletuseks niipalju, et särgil pikkust palju, alla põlve, pea sääre alla, kaeluseks on pikilõhe, mis eest pikem, kuni nabani (käib sõlega kinni, taga aga umbes 10-12 senti, nii et oleks mugav selga panna. Varrukas tuleb arvutada nii pikaks, et kaelast rusikani mõõtes (käverdatud käega) on kogu pikkus ja siis lahutada sellest pool keretüki laiusest maha (loodetavasti on arusaadav). Ja siis kiil lõigata alt rusikalaiuseks ning asetada teisele poole ja teistpidi (kui on mustriga riie või ühtepidi veniv, siis lõikamisel tuleb seda arvestada ja lõigata varukad erinevat pidi, siis kiilud lähevad vastasvarukatele). Keretükk peaks muidugi olema nii lai, et mahub üle puusa, allajääb lõhik niipikk, et hea astuda. Kinni õmmelda soovitavalt käsitsi, või siis pikad servad masinaga ja õmblusvaru käsitsi riide külge kinni.

Novot selline tuli siuke kiire seletus praegu. Kui ei mõista siis helista :)Ja muidugi kui võimalik, siis kutsume kõiki ka 3 augustil Kassinurme peaproovile.

Tuesday, July 22, 2008

3. august, kell 12.00 kassinurmes Jõgeva Muinaslaager, kus vaadatakse üle kogu muinasvarustus, millega Mütofestile minnakse. Selleks ajaks peab olemas olema enamus sellest millega sinna minna ja ülejäänud oleks hea kohapeal laagri ajal valmis teha. See käib nende kohta, kes saavad tasuta sisse tänu taaskehastamise varustusele ja valmisolekule seal miskit asja teha. Mida täpselt tegema peab, selgub selle nädala jooksul ma loodan ja teie rollimängurollid annan kätte ka hiljemalt laagris aga loodetavasti juba varem.

Laagris siis teeks ka kõiki neid tegevusi-käsitööndust-süüa jne mis Mytol plaanis teha. N.ö. peaproov :)

Mis asjad peaks olemas olema?

Särk
kleit/seelik/kuub (suure häda korral kui sõba on olemas, siis seda pole vaja)
sõba
vöö
sõlg
vöökott
sääremähised (suure häda korral, kui ollakse valmis kogu aeg paljajalu olema, siis pastlaid ja mähiseid pole vaja)
pastlad
istumiseks mingi asi, lammanahk/vaip/villane tekk midagi sellist (kui plaanis istuda maa peal, siis pole vaja)

käsitööasjad millega plaanis tegeleda

hea oleks ka söögiriistad - lusikas, nuga, kauss, joogitops (võib olla ka kambapeale suur ühine söögikauss)

Mingi ajastukohane anum(ad) milles hoida toiduvalmistamise asju ja joogivett