Friday, April 4, 2008

Projekt koos Vanaveskiga

Äsja lõppes bussiprojekti arutelu, kus viibisid Perekeskuse poolt Helbe ja mina ning Kultuuriselts Vanaveskit esindasid juhatuse liikmed Margus Ess ja Margit Oissar. Kohtumine oli väga positiivne ja saime nõusoleku ühiseks projektiks. Esialgsetel andmetel pakuksid nemad omalt poolt täiskasvanutele fotograafia, kodulehekülgede tegemise, aiakujunduse, maheviljeluse, ravimtaimede, jooga, nukkude õmblemise ja kunsti õppimise võimalust. Samas saime teavet veel mitmete seltside kohta, kust leiab aktiivseid ja erinevate oskustega inimesi, keda samuti oma bussiideesse rakendada võib. Välja pakuti ka mõte lisaks huviringidele pakkuda kohapeal ka loenguid nt panganduse, eneseabi vm teemadel. See valdkond vajab nüüd lähemat uurimist. Kes oleks sobivad lektorid, mis nende tasu on ja kuidas seda meie asjale juurde pookida annaks, kui sellel üldse tulevikku oleks.

Koosolekut protokollides

Eile õhtul oli meil järjekordne koosolek Kaja juures. See kord erines eelmistest suurema sagimise, lärmi, aga eelkõige oma pidulikkuse poolest. Tähistasime ju ühtekokku kolme sünnipäeva. Võõrustajal endal oli tähtpäev 25.03, Liina on sündinud tänasel päeval ja Ingelyl oligi eile õige pidupäev. Palju õnne kõigile!
Läbi jõudsime arutada siiski päris hulga teemasid, mida siinkohal natuke puudutan.
  • Leppisime kokku, et esmaspäeval kell 17.00 lähme Siimustisse sealset beebiringi kaema ning emadele ennast tutvustama ning uurima, millistest teenustest ollakse huvitatud.
  • Kuna plaan teha projekt bussi käima panemiseks, millega seoses kohtume täna Vanaveski eestvedaja Margus Essiga, uurimaks koostöö võimalusi, siis jäi ülesanne kõigile uurida busside turgu.
  • Helbe sattus meil vahepeal ootamatult ühele koolitusele, mis puudutas laste tervist. Tagasi tuli ta aga ideega hakata Eesti Lastevanemate Liidu Jõgeva poolseks partneriks, aitamaks järgmiste koolituste organiseerimisel ning reklaamimisel. Siinkohal meenutan, et peremajanduse teemaline loeng toimub 15.04.2008 kell 18.00-20.30 Betti Alveri muuseumis.
  • Plaan on anda oma panus ka suurele Eestimaa puhastamise kampaaniale ning läheme Perekeskusega 3. mail koristustöödele aktsiooni Teeme ära raames. Pange siis aga vaim valmis ja ega mõningane eelnev soojendus ka paha tee :)
  • Juttu oli ka kevadel toimuvast rongkäigust jm, mis tunnistan ausalt jäi mulle endale küll veel natuke segaseks, kuna ma mittelinlasena ju Linnalehte lugema ei satu. Esmapilgul pole ma ka netist veel vastavat infot tolle ürituse kohta leidnud, aga uurin edasi ning targemaks saades jagan infot ka siin.
  • Veel oli juttu koduleheküljest, põgusalt ka logost ning valmistumisest noortekeskuse ruumide asustamisest.

Wednesday, April 2, 2008

uudiseid noortekast

Astusin täna töölt tulles noortekeskusest läbi, et vaadata kaugel nad oma remondiga on. Eelmise külaskäiguga talvel võrreldes oli pilt hoopis teine. Ruumid on valmis saanud ja täna käis vilgas koristamine, põrandad ootavad nüüd vaipkatet ning siis tuleb ka pidulik avamine, millest meidki teavitakse. Selleks ajaks peaksime teadma, mida, millal ja kuidas tegema hakkame, et saaksime kokku leppida, mis päevadel ja kellaaegadel ruume kasutada soovime. Mõelge sel teemal, et homme koosolekul oma ideedega välja tulla.