Friday, July 25, 2008

Särgi lõige ja kodukas

Hurraa, meil on uus ja ilus ja tasuta eliteci poolt tehtud kodukas, mis tuleb muidugi nüüd vajaliku infiga täita, aga ikkagi on ta olemas. Esmaspäeval peaks hakkama lünki täitma ;)
Aga, et särgi lõike saamine hullusti venib, siis joonistasin oma kõveriku käega midagi Kärdile, kel ka soov koos meiega tulla Mütokale ja seal vanade laulude lõõritamises kaasa lüüa.
siin siis on keretükk, kus üleval on esipool, kõrval üleval on varukatükk alguses, kus küljes veel kiiluosa, selle kõrval paremal on kiil juba külge õmmeldud ja all on särk nagu ta peaks välja nägema.
Särgile seletuseks niipalju, et särgil pikkust palju, alla põlve, pea sääre alla, kaeluseks on pikilõhe, mis eest pikem, kuni nabani (käib sõlega kinni, taga aga umbes 10-12 senti, nii et oleks mugav selga panna. Varrukas tuleb arvutada nii pikaks, et kaelast rusikani mõõtes (käverdatud käega) on kogu pikkus ja siis lahutada sellest pool keretüki laiusest maha (loodetavasti on arusaadav). Ja siis kiil lõigata alt rusikalaiuseks ning asetada teisele poole ja teistpidi (kui on mustriga riie või ühtepidi veniv, siis lõikamisel tuleb seda arvestada ja lõigata varukad erinevat pidi, siis kiilud lähevad vastasvarukatele). Keretükk peaks muidugi olema nii lai, et mahub üle puusa, allajääb lõhik niipikk, et hea astuda. Kinni õmmelda soovitavalt käsitsi, või siis pikad servad masinaga ja õmblusvaru käsitsi riide külge kinni.

Novot selline tuli siuke kiire seletus praegu. Kui ei mõista siis helista :)Ja muidugi kui võimalik, siis kutsume kõiki ka 3 augustil Kassinurme peaproovile.

2 comments:

Morgie said...

Tänan!

Karuema said...

võta heaks ja ootame Sind :)